In de schuur kijken bij Volkmar Strikkers

Volkmar Strikkers is een zeer bekwaam TOPvisser! Voor wie deze man nog niet kent.. deze visser heeft al een grote verscheidenheid aan vis gevangen en beheerst ook een tal van verschillende vistechnieken.

Volkmar is prostaffer van Raymarine en CoFounder van Luremasters en DucthAnglers.

 

Naast zijn drukke leven heeft hij tijd gevonden om de schuur eens op te ruimen om zijn schuurvondsten te verkopen via Marktplaats Hengelsport!!

Maar eerst willen wij het een en ander weten van Volkmar.. leest u mee?

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Volkmar Strikkers, Design Engineer in de scheepsbouw gedurende kantoor uren, daarbuiten, oké soms ook daarbinnen, bijna full time bezig met vissen. Waar ik mij op mijn werk focus op het ontwerpen van commerciele schepen van 25 tot 140 meter, ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met visboten en kunstaas. Ik zoek overal het hoe en waarom achter en probeer te verbeteren waar mogelijk.

 

In 2001 zette ik Poldersnoeken.nl op de kaart samen met Bernd van Broekhoven. Een website die 9 jaar draaide en tot de grootste Nederlandse hengelsport sited behoorde. Daarnaast starte ik Roofbleivissen.nl en het Roofbleiforum, een toch wel niche visserij destijds in opkomst, waar nog geen specifieke website voor bestond.

 

9 Jaar later, toen de studietijd aan zijn eind kwam, was er te weinig tijd om de websites goed draaiende te houden en werd besloten er een punt achter te zetten. Ik sloot me aan bij Dutchanglers.nl en heb daar nog tot 2016 heel actief voor geschreven. Al bij al meer dan 900 verslagen en artikelen! Er werd daarnaast geschreven voor alle Nederlandse magazines en een aantal daarbuiten.

 

In 2017 starte ik samen met Hendrik Jan Verheij Luremasters. Een uniek non-profit roofvistoernooi wat uitgroeide tot een groot succes. 4 Edities verder zo groot dat het, ook met de versterking in de vorm van John Smit, niet langer hobbymatig te organiseren viel. Voor mij geld altijd, je doet iets goed of je doet het niet, en zodoende hebben we besloten het toernooi over te dragen.

  1. Welk leeftijd had je toen je begon met vissen?

Ik was 3 of 4 toen ik met een bamboo hengel aan de waterkant zat. Wanneer zonder toezicht van mijn ouders gebeurde dit met een wasknijper met brood ertussen. Denk dat ik toen geleerd heb geduldig te zijn..! Met mijn vader de polder in, of met opa vanaf de stijger bij oom en tante, overal waar ik kon ging ik vissen. Vanaf mijn 10ewerd er gesnoekt en dat is nooit meer over gegaan.

  1. Waarom ben je gaan vissen?

Voornamelijk het avontuur. Natuurlijk is een uitzonderlijk grote vis vangen schitterend, maar voor mij is het totaalplaatje veel belangrijker. Ik houd van rust, onbekend terrein en dan het water leren lezen om tot succes te komen.

  1. Wat is je beste herinnering aan het vissen? Grootste vangst of een bruut verhaal.

Poeh, daar kan ik een boek over schrijven. Als ik dan toch één avontuur moet noemen is het wel de trip naar Latham Island. Vijf dagen overleven op een 300×100 meter zandbank in de Indische Oceaan, tezamen met 300.000 vogels. Slapen op een luchtbed, leven van eigen visvangst aangevuld met rijst en blikvoer. Terug naar de basis, geen druppel water verspillen. Direct de eerste dag ving ik een van mijn grootste vissen ooit. Een ca. 60 kilo Geelvintonijn. Waanzinnig avontuur. We hebben destijds veel gefilmd en ik heb hier een film van gemaakt.  https://youtu.be/g2Yo4jHrVNs

  1. Wie is je voorbeeld uit de hengelsport?

Ik heb niet echt een voorbeeld, maar mannen waar ik erg veel respect voor heb zijn Bertus Rozemeijer, Henk Simonsz, Ad Swier, Henk Rusman en Arjan Willemsen. Deze mannen hebben het roofvissen naar het hedendaagse niveau getild in een tijd ver voor internet en snelle info.

  1. Wat zou je nog eens willen meemaken of vangen? Reis / droomvis?

Mijn “Fish-wish-list” blijft alsmaar groeien. Heel hoog op de lijst staat een reis naar Papua Nieuw Guinea, om daar zowel in de jungle te vissen op Papuan Black Bass, maar ook op zee op Napoleon Fish en de belachelijk sterke Dogtooth Tuna. Een monsterlijke Giant Trevally moet ik ook nog eens op schoot tillen…

  1. Wat zijn je favoriete visspullen?

Mijn boot is toch wel mijn favoriete item in de collectie visspullen. Al vang je met een boot geen vis, het is de sleutel naar vrijheid.

  1. Wat is jouw vis techniek?

Ik ben een echte specimenhunter. Welke vissoort ik ook belaag, ik target altijd de grootsten van de soort. Aantallen zeggen mij niet zoveel, liever “die ene”. Werpend vissen is torenhoog favoriet.

  1. Wat zou je een beginnende visser willen meegeven als advies of heb je nog tips?

Staar je niet blind op de oneindige stroom aan dikke vissen op social media. Begin klein en neem de tijd om waterkennis op te bouwen. Een goede roofvisser start mijns insziens vanaf de kant in kleiner water. Zonder fancy equipment het water leren lezen biedt op de lange termijn een enorme voorsprong qua kennis!

  1. Wat bied je via Marktplaats Hengelsport te koop aan?

Er moest nodig eens opgeruimd worden in mijn vishok. Ik kwam spullen tegen waarvan ik niet wist dat ik ze bezat. Kunstaas, hengels, bootspullen. Er zit van alles bij!